B.B. King at Jazz Festival, Gent, July 9th 2011

On July 9th 2011, in Gent, Belgium, I had the privilege of assisting at a B.B. King concert. It was a thrill to see a legend live before me, at just a few steps away.
Enjoy with me a sample of the photos I was able to take.

BB KING 9 JULY0 184

Announcement (in Dutch)
zaterdag 9 juli 2011
Gent Jazz Festival (Podium)
BB King (gitaar & zang), Charles Dennis (gitaar), Toney Coleman (drums), Reginal Richards (bas), James Bolden (trompet), Stanley Abernathy (trompet), Melvin Jackson (saxofoon), Ernest Vantrease (saxofoon)

Riley B.B. King, de King of the Blues, heerste verschillende decennia als blues-icoon bij uitstek. De herkenbare sound die hij uit zijn gitaar Lucille haalt, is deel van het collectief geheugen van generaties. Als een van de meest invloedrijke muzikanten aller tijden inspireerde hij talloze gitaristen zoals Eric Clapton, Jimi Hendrix en Steve Ray Vaughan. Hij slaagde erin om de blues bij een breder publiek bekend te maken en vooral in de jaren ’60 en ’70 introduceerde hij bluesinvloeden in de rockmuziek. Twee jaar geleden bracht hij een schitterend concert op Gent Jazz Festival waar hij bewees dat The Thrill isN’T Gone, in tegendeel.

B.B. King heeft een aparte relatie met zijn gitaren. Hij speelt altijd op een Gibson-gitaar en noemt ze steevast Lucille. De legende wil dat tijdens een optreden van B.B. King twee mensen begonnen te vechten en een brandend vat benzine omstootten dat dienst deed als verwarming, waardoor het gebouw in brand stond. Toen iedereen buiten was realiseerde King zich dat hij zijn gitaar binnen achtergelaten had en hij riskeerde zijn leven om ze van de vlammen te redden. Toen King later hoorde dat het gevecht om een vrouw ging die Lucille heette, besloot hij zijn gitaar vanaf dan om te dopen tot Lucille.

King won alle awards die er te winnen zijn, kreeg eredoctoraten, een medal of freedom en er werd zelfs een B.B. King-museum opgetrokken. Na een carrière die ruim een halve eeuw overspant, is hij nog steeds de koning van de blues en is hij uitgegroeid tot een levende legende. Over de blues zei hij het volgende: “I’m trying to get people to see that we are our brother’s keeper. Red, white, black, brown or yellow, rich or poor, we all have the blues.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.