Mavis Staples, Gent Jazz, July 9th 2011

Voor bijna vijfduizend concertgangers op Gent Jazz schitterden op 9 juli 2011 Mavis Staples en B.B. King. Samen met Roland zorgden de twee Amerikaanse muzieklegendes voor een ‘special night’ op het tienjarige festival.

Gospel- en bluesdiva Mavis Staples (72) maakte in de jaren vijftig en zestig furore met de Staple Singers, een gezinsgroep rond haar vader en voorvechter van de ‘Civil Rights Movement’. Ook tijdens haar concert schuwde ze geen politieke boodschap, maar haar indrukwekkende stembanden en energieke entertainerkunsten zorgden ervoor dat zelfs het zittende publiek rechtveerde.

Staples bracht oudere nummers, zoals ‘I’ll Take You There of The Weight’, maar ook recent werk uit het album ‘You Are Not Alone’. “Staples stelde zelf voor om op Gent Jazz op te treden, toen ze hoorde dat B.B. King kwam”, geeft organisator Bertrand Flamang mee.

Click image to start slideshow
Click image to start slideshow

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.